Welkom in Giethoorn Deze site is verhuisd naar www.zwaantje.nl
Uw webbrowser gaat hier automatisch naar toe.
Zo niet klik danhier
 

De Hop On, Hop Off watershuttle in Giethoorn

De Watertaxi Giethoorn is de nieuwe service over het water en is een combinatie van museumboot en taxi. De boottaxi vaart langs de bezienswaardigheden in Giethoorn en wordt verzorgd door Rondvaartbedrijf 't Zwaantje Giethoorn.

Start en einde is naast de bushalte centrum (Dominee Hylkemaweg 1) en tevens het Touristen Informatie Punt Giethoorn, ook is er een halte op Dominee Hylkemaweg 37 (bij het grote parkeerterrein Bartus Warnersweg).

Er wordt zowel gevaren met de grote dichte rondvaartboot en open boten, afhankelijk van de weersomstandigheden en drukte.

De boot doet o.a. de bezienswaardigheden aan, maar legt ook aan vlakbij de bushalte van Connexxion, supermarkt, VVV, Toeristisch Overstap Punt (fietsknooppunten netwerk) en nabij de halte van de Ecoliner, de bootbus Giethoorn - Blokzijl vv.

Op aanvraag  kan uw groep opgehaald en gebracht worden naar bijvoorbeeld uw vakantie accommodatie zoals het Kraggenhuis of Samen Een welke alleen per boot te bereiken is.

Prijzen watertaxi Giethoorn

Met de dagkaart, te koop bij de schipper, kunt u de hele ronde meevaren, zo vaak in- en uitstappen als u wilt bij de vastgestelde haltes. 

Met uw zware koffer vanaf de bushalte naar uw overnachtingsadres? Vanaf de jachthaven naar de supermarkt? Naar de camperplaats? Ook dat is mogelijk met een enkeltje, bij alle haltes kan worden ingestapt en een stripkaartje gekocht worden bij de schipper.

Hop on Hop off ronde zonder stops €7,50 p.p. Dagkaart €17,50 p.p.

Enkele rit stop Museum De Oude Aarde of B&B Binnenpad 28 €5,--. 

Camperplaats Haamstede - 't Zwaantje per enkele reis €5,-- p.p. met een basistarief van € 15,--

Tickets zijn verkrijgbaar bij de ticketbox Dominee T.O. Hylkemaweg 1 Giethoorn, bij de schipper of online via GIETHOORNBOEKING.NL


2014 • 

Vaartijden taxiboot

De dienstregeling voor individuele opstappers: elk uur op het uur vanaf 11.00 uur t/m 16.00 uur. In augustus kan 2x per uur op het startpunt ingestapt worden t/m 17.00 uur.

Haltes (boot stopt op verzoek): 11.05 - 15.05 uur: 't Zwaantje Dominee Hylkemaweg 1, 11.10 uur: De Babbelaar 37, 11.20 - 15.20 uur: De Oude Aarde, 11.40 - 15.40 uur: Schelpenmuseum Gloria Maris, 11.50 - 15.50 uur: Museumboerderij 't Olde Maat Uus, De Babbelaar 37, 11.55-15.55

De watertaxi is voorzien van dit logo 

watertaxi halte stop giethoorn, watershuttle, waterbus

Vanaf april start de waterbusdienst v.v. Camperplaats Haamstede Giethoorn. Op aanvraag.

Haltes / route op aanvraag (minimaal 20 personen): o.a. Picknickeiland, Kraggehuis, Jachthaven, Camperplaats Haamstede,  Hoeve Montigny, Supermarkt, Blauwe Hand Wanneperveen en diverse andere lokaties in en rond Giethoorn.

Groepsvervoer met de watertaxi naar uw vakantie accommodatie is boekbaar via watertaxi@rondvaartbedrijf.nl of via 't Zwaantje

2019  •